Busigheter

Fan så underliga dom är! :)

Nyss så fräste Kiwi åt Kira och Kira gav sig inte. Så Kiwi skyndade sig till mig och ställde sig emot mig. Varför? :O För att jag är deras "mamma"?


Sår i pannan efter katterna -uppfostran?

Usch igår kväll så vaknade jag med klorna i huvudet. Tror med stor sannorlikhet att det var Kira (hon är den busigaste av dom). Så rivsår i huvudet har jag nu, inte så kul :/

Måste försöka att träna att vara med Kiwi mer, hon är den mest asociala av dom. Sen vet jag inte hur jag ska göra, håller på att bli tokig på dom på nätterna. Dom busar som fan då och låter inte bli mig heller. Att jag fräser åt dom har ingen effekt heller. Vad ska jag göra?

Kan det vara så att dom blivit sura på mig nu när jag har försökt avmaska dom? Därför mindre sociala?

Dom är riktigt överjävliga och riktigt jobbiga faktiskt. Gäller ju att jobba jobba och jobba! Vill ha snälla sociala katter!


Tokfilm


Tokfilm


Tokryck

Riktigt jäkla tokryck har dom just nu. Springer runt som galningar, runt runt kuddarna som ligger på golvet och försöker komma under. Dom ser så jäkla störda ut :P Måste filma det någon gång!

Har en fråga nu! Hur mycket mat ska kattungar ha ungefär? Mina äter som tusan. Dom kanske inte lärt sig att inte dom behöver äta allt?

Försöker få i dom avmaskningsmedel, inte funkat så bra idag. Så får försöka på nytt imorn. Med skiten rätt ner i halsen istället för att blanda ut det i maten. Svårt när man har två att göra så också. Man måste ha koll så att ena inte äter upp den andres.

Dom är så duktiga! Även om dom leker så kan man klappa dom. Dom bits eller rivs inte :)

Nu hoppar fröken Kiwi på datorn också! :/

Tips för kattägare

Mina katter älskar kuddar. Har lagt en hög på golvet nu under dagen då dom kan leka så mycket dom vill. Kuddarna "ska man" gömma sig under, hoppa på och smyga bakom enligt Kira och Kiwi.

Kissarna drömmer sött!

     

Kurrisarna -update om kisseungarna

Idag har det vart fullt ös hela dagen varvat med sömn. Dom är urgulliga. Dom blir mer och mer hemmastadda och verkar må toppen. Det var skönt att jag faktiskt valde att ha två bebisar och att dom är syskon.

Inatt så låg dom bredvid mig på en av mina huvudkuddar och sov hela natten. Det var jätte mysigt! Sen tror jag att dom faktiskt ser mig som deras mamma, dom jamar när dom inte ser mig, sen kan man säga att dom ska komma, så kommer dom :) Det är gulligt!

Igår när jag satt på toa (sitter alltid med dörren öppen när jag är själv) så kom dom och kika, sen satte dom sig på lådan båda två dom också :P Små härmapor är dom allt. Sen när jag käkar ska dom käka. Riktiga matvrak är dom också! Ska åt det jag äter.

Kira är lite dryg :D Idag så började hon klösa och bita i mina mattor som är rullade och står mot väggen. Så jag fräste åt dom, då fräser drygisen tillbaka :)


Busiga söta små kattungar som fått ett nytt hem -här :)

   Nya hemmet, bäst att utforska        

Imorn får jag hem kattungarna!

Imorn sker det! Imorn blir jag "Mamma Malin". Jag börjar bli lite nervös.. Gått och väntat så länge nu så! Pratade ju med hon som har dom nu redan innan dom var födda.

Så nu är det dags och göra allt kattsäkert!

Vill fortfarande ha lite tips om hur man gör katterna hemmastadda!

Nu har jag sätt på nått tyg på min kattställning

 EfterFöre

På torsdag hämtar jag kissarna, blivit ändring. :) så då kommer kameran med och mycket bilder kommer läggas in!

Diskussion!

1 Funderar lite... För att få dom att vänja sig vid mitt hem, hur ska man göra på bästa sätt? Första dagarna liksom. jag tänker på att folk kommer ju vilja komma och kolla på dom självklart! Och man vill ju inte skrämma dom. Man kanske ska vänta någon dag innan man låter folk komma hit? Eller kommer dom känna sig trygga med varandra kanske, så dom inte bryr sig lika mycket? Jag vill ju ha sociala katter, inte sånna som springer och gömmer sig så fort någon kommer.

2. Lämplig ålder för att lämna sitt första hem? 8, 12 veckor eller Senare?

Vänner

Min kompis Emelies söta bebisar. Valpen Sune och Kisseungen Livia



Nyss pratade jag med säljaren om kisseungarna!

Ja, nyss pratade jag med säljaren till kisseungarna. Jag får hämta dom på torsdag el fredag. ÄNTLIGEN!

Ska få lite update bilder på dom av henne också! Så dom kommer in hit så fort jag bara får dom!

Funderar lite... För att få dom att vänja sig vid mitt hem, hur ska man göra på bästa sätt? Första dagarna liksom. jag tänker på att folk kommer ju vilja komma och kolla på dom självklart! Och man vill ju inte skrämma dom. Man kanske ska vänta någon dag innan man låter folk komma hit? Eller kommer dom känna sig trygga med varandra kanske, så dom inte bryr sig lika mycket? Jag vill ju ha sociala katter, inte sånna som springer och gömmer sig så fort någon kommer.

Fick en bra nyhet också! Dom är tydligen rumsrena redan! Härligt! Det hade jag inte förväntat mig av dom. (dom bor alltså i en bondgårds personalrum och mamman till dom bryr sig tydligen inte så mycket.) Så det var glada nyheter!

Genomsnittet på mina läsare -och vatten till katter

Genomsnittet ligger på 30,5 personer som läst min blogg under dagarna jag nu haft den. Räknade inte med idag så det är fyra dagar jag räknat ut ifrån. Jag är faktiskt stolt. :)

Igår så började jag och mina vänner prata lite om kanin och vatten, då frågade jag om katten ska ha iskallt vatten eller ljummet eller vad dom ska ha. Jessica svarade att dom ska ha ljummet. Magen påverkas tydligen av detta! Så det är något att tänka på!

min vanliga blogg är :http://sotlakrits.blogg.se om någon är nyfiken :)

Kattprylar!


Min kattställning

Hemmagjord kattlåda till för lek! -Lådan inköpt på ikea, sen har jag gjort hål bara.

Shopping av kattsaker på Ikea

Har shoppat endel saker till nästa vecka när bebisarna kommer. En säng och matskålar och förvaring för kattsand och mat. Man skulle ju nästan ha en checklista för vad man handlat och vad man behöver!


Matchande matskålar var ju ett måste!

en liten fråga till er

Jag har hört att garn inte är så bra för katter. är det så? Eller vågar man ha leksaker gjort av garn?

Tack för en bra dag! -Kattbloggen

Idag har det gått neråt i besökstatistiken, men jag är ändå nöjd! igår slutade summan på 50. idag på 26. Men jag ska försöka visa mig på så många ställen som det går!

Mina kompisar har hjälpt och ge råd om saker jag fått frågor om. Tack! Varit jätte skoj!

Här kommer en bild på Livia:


Min kompis Emelies kisse! Ca 10-12 veckor

kostnaden att köpa katt

Priserna varierar ju massor! Vad kostade din katt?

Jag kan avslöja att mina kostar 50/100 kr styck. Jag kommer däremot betala lite mer, eftersom de dels är så söta att dom är värda mer och dela för att jag känner säljaren. :)

I nästa vecka och en dos av kattmynta

I nästa vecka kommer mina söta ungar! :)

Tänkte berätta att jag testat kattmynta på min kompis katt idag. Köpte lite för att testa om det går hem. Köpte i en flaska som går att spruta på saker.

Utvärdering:
Först trodde jag inte att det fungerade. Livia ville inte gosa eller så, hon brydde sig inte alls. Men sen testade vi att spruta på Emelie. Då kom Livia spinnandes till oss och gosade för fullt. Då fungerade det jätte bra.

Emelie har tyckt att Livia inte vart så social men det blev hon efter en dos av kattmynta, så testa!

(Livia är ca 10 veckor gammal och kom till Emelie och David i lördags och har därför inte heller vant sig vid dom riktigt.)

Tack!

46 besökare idag! Stort steg framåt i rätt riktning!


En bra fråga! -Uppfostran

Kan man skämma bort sin hund eller katt för mycket, så mycket att man ser och behandlar den som en människa?
Fråga av Jessica


Bra namn?

Vet du några bra katt namn?

Hane vs. Hona?

Vilket är bäst?

Söker efter någon som kan tycka!

vad ska man ha för kattsand? Vad är bäst?

Vart köper man kattungefoder?

Filmer på kattungarna


Filmer på kattungarna


Dags och hälsa välkommna -Detta är alltså Kira och Kiwi

Till vänster är Kira och till höger är Kiwi

Detta är de söta små varelserna som är anledningen till att jag startade bloggen. På bilden är dom 5 veckor.
De är födda den första Maj 2008 och än har jag inte fått hem dom. Men i nästa vecka är det planerat att dom ska flytta hem till mig.

Kiwi och Kiras kattblogg

Hej alla glada! Kattintresserad?

Jag har startat bloggen som ett sorts forum för att se hur det går. Jag vill att ni ska kommentera och hjälpa mig så vi tillsammans kan göra bloggen framgångsrik och som ska vara till stor hjälp till alla! Jag gör detta av rent nöje och hoppas att allt kommer att gå bra!

Så nu hoppas jag bara på att få lite läsare som kommer att följa bloggen.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0